informatie en updates

Gezien in het Brabants Dagblad 

Kaatsheuvelse familie Klijsen draait al 40 jaar op bruiloften met hun Disco RIAN

KAATSHEUVEL – Op talloze bruiloften en partijen zorgden zij met hun muziek dat de feeststemming erin kwam: Disco RIAN. Het familiebedrijfje van Jan (66) en Ria Klijsen (68), zoon Ronald (34) en, op de achtergrond, zoon Johan (37).

Vader Jan en zoon Ronald draaien nog steeds samen en als het aan hen ligt elk weekend. Ruim 40 jaar geleden werd Jan gevraagd om disco te komen draaien bij een 25-jarig huwelijk. 

Het pakte goed uit en Jan kreeg de smaak te pakken. ,,Ik kreeg veel werk van wijlen Hennie Broos en van de opbrengst hebben we zware kisten gekocht om de platen in te vervoeren.” 

Met zijn vrouw Ria als vaste compagnon, want zij ging overal mee naar toe, groeide en bloeide de Kaatsheuvelse disco. ,,Ik kan me nog herinneren dat we toen de Rian Girls hadden. Twee dames die playbackten als waren het artiesten. Ze brachten onder meer nummers van Meat Loaf en Sandy.”

Doorbraak in Waalwijk

De grote doorbraak kwam bij café De Heibloem in Waalwijk. ,, Daar hebben we in vijftien jaar veel gedraaid”. Het aantal optredens stond in 1992 op drie in de week. Acht jaar lang ging Ria overal mee naar toe. 

Na de geboorte van hun eerste zoon deed ze een stapje terug. Hoewel: ze bracht Jan nog altijd weg, bouwde mee op en diep in de nacht haalde ze hem weer op en hielp dan met afbreken. 

Ook aan de ‘aftersales‘ werd gedacht. ,, We namen heel de avond op en de klanten kregen een cassettebandje daarvan cadeau.”

Ook zoon Ronald 

In 1993 ging zoon Ronald voor het eerst mee. Ook bij hem bleek het plaatjes draaien als dj in het bloed te zitten. Vanaf 21 juni 2002 treden vader en zoon officieel samen op en zorgen ze voor sfeer en spektakel. Van house tot dansmuziek op iedere feestavond; vooral bruiloften, zilveren en gouden huwelijken. 

Echtparen bij wie Jan op hun trouwen heeft gedraaid, bellen hem nu voor hun zilveren bruiloft. ,,We gaan nog wel een poosje door, want ik kan het nog niet missen”, zegt Jan. 

Hele avond knallen

,,Maar de tijd van de pauzes voor de koude buffetten is voorbij. Je moet nu de hele avond knallen”, vult Ronald zijn vader aan. Hij wil het als dj RoRo ook solo gaan proberen. 

,,Ik denk dat mensen in de toekomst meerdere dj’s zullen uitnodigen op een vaste set, zoals nu op de dancefeesten het geval is. En ik neem dan graag een gedeelte van de avond voor mijn rekening”.

Bron: https://www.bd.nl/loon-op-zand/kaatsheuvelse-familie-klijsen-draait-al-40-jaar-op-bruiloften-met-hun-disco-rian~a0c30b97/

Interview door Jan in ’t Groen

Foto door JLoo

Gezien in Magazine Bruist 

Het tijdschrift Bruist interviewde Ronald over RIAN:

Vraag Ronald Klijsen naar het onderscheidend vermogen van ‘zijn’ Dansdisco RIAN

Hij heeft zijn antwoord meteen paraat:“Een topfeestje bouwen voor iedereen die aanwezig is op het feest! Met voor iedereen wel wat wils aan muziek.”

Met de paplepel ingegoten

En dat doet Dansdisco RIAN inmiddels alweer zo’n veertig jaar. “Mijn vader begon destijds met het verzorgen van muziek op feesten en partijen met zijn eigen drive-in disco. Van kinds af aan ging ik met hem mee om te helpen. Ik zie mezelf nog op een stoel klimmen om de platen te verwisselen.” Het entertainen is Ronald dan ook met de paplepel ingegoten en zo’n twee jaar geleden nam hij het bedrijf officieel over van zijn vader. “Nu zijn de rollen omgedraaid en gaat hij mee om mij te helpen”, voegt Ronald lachend toe.

“Feestmuziek in alle mogelijke stijlen”

Verzoekjes

Om wat voor feest het ook gaat, Ronald is ervan overtuigd dat hij met zijn disco booth overal wel op zijn plek is. “Ik kan in alle mogelijke stijlen draaien en heb voor iedereen wel wat wils aan muziek. Verzoekjes? Altijd welkom! De kans is klein dat ik het desbetreffende nummer niet in onze enorme (legale) fontoheek heb zitten. Zo houd ik rekening met alle gasten en heeft iedereen op muzikaal gebied een topavond.”

RoRo

Ronald is overigens niet alleen in te huren met de complete disco booth van Dansdisco RIAN, maar ook als dj onder de naam RoRo. “Daarmee probeer ik ook steeds meer naam te maken. Maar Dansdisco RIAN is na al die tijd een waar begrip en zal daarnaast dan ook gewoon blijven bestaan, maar net waar de mensen behoefte aan hebben.” Beide doet Ronald in ieder geval met heel veel enthousiasme. “Een uit de hand gelopen hobby naast mijn gewone werk, maar ik vind het telkens weer ontzettend leuk om te mogen doen.

Ben je op zoek naar goede muziek voor jouw feestje? Boek mij!”

Het interview staat in de Langstraat Editie te vinden in de gemeente Waalwijk, Spang-Capelle, Kaatsheuvel, Raamsdonkveer, Dongen, Waspik, Heusden, Drunen, Vlijmen, Nieuw Cuijk en Elshout

Bron: https://www.nederlandbruist.nl/de-langstraat/4703/dansdisco-rian